red cinema chair

Welke film prijzen kan je winnen?

Films, iedereen kijkt ernaar. Of dit nu thuis of in de bioscoop is. Zodoende zijn films een groot onderdeel geworden van ons leven zonder dat wij hierbij stil staan. Het is tenslotte tijdsvermaak. Door de grote populariteit worden er ook prijzen weggegeven voor films. Maar welke prijzen zijn er? Wij hebben een aantal belangrijke filmprijzen voor jou op een rijtje gezet!

Gouden Luipaard

De Gouden Luipaard prijs wordt uitgereikt op het Locarno Festival in Zwitserland. Deze prijs wordt uitgereikt aan de beste films en de prijs wordt overhandigd aan zowel de regisseur als producent. De Gouden Luipaard prijs bestaan als sinds 1946 en is niet meer weg te denken uit de filmprijzen wereld.

Golden Globes

De Golden Globes ka niet ontbreken in de lijst met belangrijke filmprijzen. De Golden Globes vindt elk jaar plaats. Hierin worden niet alleen prijzen gegeven aan de beste films maar ook aan de beste tv-programma’s. Een specifieke eis van deze filmprijs is dat de film minimaal 70 minuten moet duren. 

Gouden Kalf

Ja, je hoort het goed, ook in Nederland worden elk jaar de films van eigen bodem geprezen. Dit gebeurt in Utrecht. De Gouden Kalf wordt al gehouden sinds 1981. Een aantal bekende winnaars zijn: Martin Koolhoven en Martijn Lakemeier. 

BAFTA

Onder BAFTA vallen verschillende categorieën. Denk hierbij aan: films, tv en games. Ze eren o.a. de beste films van het binnen- en buitenland. Zo hebben ze een prijs voor de beste film maar ook een prijs voor de beste Amerikaanse film. De BAFTA awards worden elk jaar in februari gehouden. 

Gouden Beer

De Gouden Beer wordt uitgereikt aan de beste films op het Berlin International Film Festival. Een gigantisch festival waar rond de 20 duizend mensen uit 130 verschillende landen op af komen. Het Berlin International Film Festival wordt elk jaar in februari gehouden.